- hårtips

1. Regelbundna klippningar

Är du redan nöjd med längden på håret så  rekommenderar jag att du klipper dig var åttonde vecka. Säg till din frisör att du vill behålla längden , så att hon inte klipper för mycket.

Är det på utväxt och du vill att det ska gå snabbt klipp dig en gång i halvåret. Om din hårkvalitet klarar det förstås.

2. Bra produkter

Bra produkter som är anpassade för din hårtyp är a och o. OM du vill ha ett välvårdat långt hår så måste du investera i bra produkter. En bra grund är Shampo, balsam och inpackning ska du alltid ha i badrumshyllan. Schampo och balsam vid varje tvätt. Tvätta alltid håret två gånger och därefter lägger du balsam i längderna (ej hårbotten). Inpackning 1 gång i veckan.

3. Borstar

Borsta aldrig ditt hår när det är blött. Håret är så elastiskt när det är blött och går lätt av när du drar i en tova eller så. Borsta alltid ut håret innan du tvättar det. Det bästa borstarna för långt hår är svinhårsborstar eller utkamnings- och extensionsborstar. FRåga din frisör.

4.Värmeskydd

Det är många som råder en att inte blåsa eller använda värmetänger om man inte vill ha slitet hår. Jag håller inte riktigt med där. Vissa eller faktiskt dom flesta frisyrer kräver att man använder något av ovanstående verktyg. Mitt tips är att alltid under alla omständigheter använda värmeskydd i håret. Det lägger sig som en skyddande hinna på hårstrået och det gör sådan stor skillnad i längden.

5. Skydda håret på natten

Sov alltid med knut eller fläta. Då ligger du inte och skaver på håret på nätterna. Se över dina snoddar så att dom inte är av dålig kvalite och ligger och skaver på håret i stället.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0